Infrarød Sauna

Der er mange fordele ved infrarøde saunaer. En infrarød sauna kan blandt andet hjælpe dig af med ømme muskler, stive led, migræne og kan endda forebygge sygdomme.

Ved anvendelse af infrarød sauna opnår man den absolut største virkning om morgenen eller umiddelbart inden nattesøvnen, men man vil også opnå positiv virkning resten af døgnet. For at hjælpe kroppen til at frigive affaldsstoffer, som har ophobet sig i kroppen, er det meget vigtigt at drikke rigeligt med vand både før og efter behandlingen.

Hvis kroppen er meget svækket anbefaler vi, at man starter langsomt op og gradvist øger brugen af den infrarøde sauna, efterhånden som kroppens sundhed bliver styrket.

God til : 

- Smertelindring (Muskelsmerter, migræne, m.m.)
- Slid- og ledegigt (stive og ømme led)
- Udrensning af toksiner og tungmetaller
- Sårheling
- Vægttab (Giver højere forbrænding) 
- Stress
- Betændelsestilstande
- Dårlig blodcirkulation
- Højt kolestotoltal

Infrarød sauna er en behandlingsform, der har positiv effekt på en lang  
række både fysiske og psykiske skavanker.

Panelerne i saunaen udsender elektromagnetiske bølger og stråler, 
der skaber vibrationer og dybdevarme i din krop. Bølgerne er – modsat de 
stråler, du udsætter din krop for i et solarium - harmløse, og forårsager 
ingen skader på din hud. Saunaen er – modsat den traditionelle sauna - 
hverken fugtig eller varm. Derfor er den et oplagt alternativ for dig, der 
ikke bryder dig om de sædvanlige høje temperaturer.

Priser: 

 

30 min - 100 kr.

Henvendelse til personalet i receptionen.

Saunaen findes i både herre- og dameomklædning. 

Påklædning: Undertøj eller badetøj, samt håndklæde til at sidde på.

Plads til én person af gangen!

Fakta om infrarød lys og infrarøde saunaer


Infrarød stråling er elektromagnetiske bølger der går i dybden af huden, skaber vibrationer og varmer kroppen op indefra, og derved hæves kroppens temperatur en smule og det er netop denne reaktion som hjælper kroppen til at hele og restituere og minimere smerter. Uden for Danmarks grænser – ikke mindst i Asien og på den anden side af Atlanten – er det velkendt, at sygdomme kan forebygges og smertelindres med infrarød lysterapi.

 

Infrarøde stråler er ikke det samme som UV stråler

Infrarøde stråler må ikke forveksles med de farlige UV stråler som man udsætter sin krop for, når man går i et solarium eller opholder sig i solen uden solcreme. Infrarøde stråler er derimod uskadelige og forårsager ikke skader på huden.

 

Hvad er forskellen på nærved infrarøde stråler og langtfra infrarøde stråler?

Forskning viser, at de langtfra rækkende infrarøde stråler, som solen konstant sender ud i universet, har en langt vigtigere rolle i dannelsen og dyrkning af levende organismer end nærved infrarøde stråler. Dette skyldes, at levende organismer har nemmere ved at optage og reagere med positiv virkning på de langtfra rækkende infrarøde stråler end de nærved infrarøde stråler.

 

Hvad gør infrarød stråling ved kroppen?

Den del af det infrarøde spektrum, der normalt bruges til infrarød varmebehandling, har en bølgelængde på mellem 6 og 14 mikron eller µmeter. Den optimale bølgelængde for behandling er 9,4 mikron, svarende til kropstemperaturen.

Mennesket består af ca. 70% vand. Vandmolekyler vibrerer internt med en frekvens på omkring 31,89 THz, svarende til en bølgelængde på 9,4 mikron. Vandmolekylet udstråler derfor infrarøde bølger i netop denne frekvens. Det er den udstråling, der giver os vores kropstemperatur på 37°C.

Den infrarøde stråling styrker den naturlige bevægelse i cellerne forårsaget af vand- og andre molekyler. Dermed fungerer cellen mere optimalt. Mennesket absorberer op til 93% af den infrarøde stråling, som det bliver udsat for, og strålingen fra de infrarøde elementer trænger op til 4 cm ind i kroppen.

 

Infrarød sauna i forhold til traditionel sauna
Infrarød sauna er mere effektiv

Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er fire gange så høj i sveden hos personer, der bruger en infrarød sauna i forhold til personer, som anvender en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier, at man udskiller 20% toksiner og 80% vand i en infrarød sauna og kun 3% toksiner og 97% vand i en traditionel sauna.

Infrarød sauna mest energibesparende og CO2 venlig

En infrarød sauna bruger mellem 600-2200 watt alt efter model. Det gør den meget mere energibesparende end den traditionelle sauna.

En infrarød sauna har behagelig varme og luftfugtighed

Temperaturen i en infrarød sauna er typisk mellem 45-60°C, hvorimod temperaturen i en konventionel sauna typisk er 90-100°C. En infrarød sauna er derfor, modsat den traditionelle sauna, hverken fugtig eller varm og derfor et oplagt alternativ, hvis man ikke bryder sig om høje temperaturer og fugtig luft.

En traditionel sauna afgiver sin varme til luften som dernæst opvarmer kroppen, hvorimod de infrarøde bølger fra en infrarød sauna ikke varmer luften op, men derimod varmer kroppen op indefra.

Infrarød sauna må ikke bruges hvis


Du er gravid eller ammer
Du har store åbne sår
Du bruger kobberspiral som prævention
Du lider af Hemophiliacs
Du lider af Rosacea
Du lider af Lupus, gigtsygdom der angriber væv og organer (begge typer)
Du har pacemaker eller hjerteproblemer
Du er alvorligt syg
Du har implantater
Du har indtaget alkohol
Hvis du har feber
OBS – får du receptpligtig medicin, konsultere altid først egen læge inden brug af infrarød

Hvis der opstår ubehag under brugen, skal man straks stoppe.